Dansschool Balanze

Docenten

 

Lieze Masy

Begon op 6 jarige leeftijd met dansen. In 2004 startte ze haar dansopleiding aan het Hedendaags Instituut voor Dans te Lier. In 2005 zette ze haar opleiding verder aan de Tilburgse Hogeschool voor kunsten richting Theaterdans Uitvoerend. Als stage danste ze bij het 'Holland Showballet' te Hilversum waar ze te zien was in de productie 'Novomundo'.

Lieze Masy is momenteel actief als freelance danser en choreografe. Zo was ze reeds te zien bij o.a. Annagrace en Natalia, deed opdrachten voor televisieproducties als 'Hartelijke groeten aan iedereen' en 'Provincieshow', trad op voor verschillende bedrijfsevenementen en danste voor diverse modeshows. In augustus 2010 werd ze Initiator Zumba. Lieze startte in 2007 Dansschool Balanze waarvan ze de artistieke leiding heeft.

 

 

Gwen Symons

Gwen Symons zette haar eerste danspasjes in 1988 bij dansschool Bolero. Op 16 jarige leeftijd begon ze bij die dansschool zelf ook les te geven en startte ze de afdeling popdance op. Nu geeft Gwen les bij verscheidene dansscholen in de buurt en verzorgt ze mee de artistieke leiding van dansschool Balanze. Ook als danseres heeft Gwen niet stilgezeten, in 2005 deed ze auditie voor Het Swingpaleis en dat was de opstap naar vele tv optredens, evenementen en shows. Zo danste Gwen bv voor Vlaamse artiesten als Lasgo, Annagrace, Danzel, Wim Soutaer, Danny Fabry,… maar ook internationale sterren zoals Bob Sinclair en David Guetta. In 2008 richtte Gwen haar eigen zaak op 'BStyle'. BStyle verzorgt allerhande shows in de event- & showbizzwereld.

 

 

Anke Van Hoof

Begon op 6-jarige leeftijd te dansen bij Shaida. Vanaf het 6de leerjaar ging ze naast Shaida ook dansen in het Stedelijk conservatorium te Mechelen, hier behaalde ze een diploma klassiek ballet en een diploma jazzdance. Het was altijd haar droom om met kinderen te werken daarom volgde ze een lerarenopleiding, lager onderwijs. Maar haar passie voor dansen gaf ze niet op. Enkele jaren geleden kreeg ze naast deze danskriebel ook een musicalkriebel te pakken. Ze volgde verschillende zang-, dans- en acteerlessen bij vlaamse en londense docenten.

 Karolien 2

Karolien Wauters

Vanaf haar 3 jaar danste ze kleuterdans en later clipdans bij de Aerofit. Maar ze kreeg de dansmicrobe pas echt te pakken op 11-jarige leeftijd tijdens een danskamp van dansschool Balanze. Sinds september 2011 volgt ze hier de lessen klassiek ballet, modern, jazz en popdance. In het conservatorium te Mechelen behaalde ze haar diploma klassiek ballet in juni 2016. Twee jaar geleden heeft ze zich bij het streetdance-wedstrijdteam van BStyle vervoegd. Ondertussen heeft zij ook het diploma "initiator actuele dans" behaald bij Danssport Vlaanderen. Sinds augustus 2016 is ze gestart met de bachelor-opleiding theaterdans (uitvoerend danser) Contemporary Urban aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

 

Els Heylen

Ze Zette haar eerste danspasjes bij Shaida toen ze 7 jaar oud was. Ze volgde in het verleden verschillende lessen zoals klassiek, modern, hiphop, hedendaags, jazz, popdance,... Ze werkt graag met kinderen en jongeren en dit heeft ze verder gezet in haar studies. Ze is in 2015 afgestudeerd als gespecialiseerd opvoeder begeleider en heeft ondertussen al met verschillende doelgroepen gewerkt. De passie voor dans is 17 jaar later nog steeds niet verdwenen en blijft zich verder zetten in het zelf dansen en het lesgeven.

 

  2018 S D 25j getrouwd 341

Nathalie De Plecker

Begon op 6-jarige leeftijd te dansen. In 2009 maakte ze de overstap naar dansschool Balanze waar ze nieuwe uitdagingen vond. Doorheen de jaren volgde ze verschillende danslessen, zoals klassiek, jazz, clipdance en popdance. Ze deed de afgelopen jaren ervaring op in het lesgeven door het geven van danskampen en vervangen van docenten bij ziekte. In 2017 behaalde ze haar masterdiploma in de criminologische wetenschappen en momenteel is ze bezig aan een opleiding accountancy-fiscaliteit aan de Thomas More-hogeschool in Mechelen, maar haar passie voor dansen zal ze niet opgeven.

 

Nele

Nele Van Hoof

Vanaf het eerste leerjaar danste ze bij Shaida. Na vele jaren dansplezier ontdekte ze dat de combinatie zang en dans haar beter lag. Nele verloor haar hart aan musical na haar eerste Jomusstage. Ze leerde daar de kneepjes van het vak van verschillende docenten uit Londen. Ook is ze ondertussen reeds enkele jaren lid van Showkoor Amuse. Na heel wat trainen staat ze nu sterk genoeg in haar schoenen om haar kennis en passie met anderen te delen. Naast zingen, dansen en muziek maken volgt ze een opleiding tot sociaal werker.

 

 Dien

Dien Van den Eynde

Toen ze 5jaar was heeft ze een jaartje gedanst bij American Jazzdance maar had dan een pauze van 4jaar. Op 9 jarige leeftijd begon ze veel danskampen te volgen bij dansschool Balanze, en had ze de danskriebels te pakken. Op 11 jarige leeftijd is ze begonnen met lessen te volgen zoals klassiek, modern, popdance, hiphop,... en is ze ingestapt bij de danscompagnie. Sinds september 2016 helpt ze met het bijbrengen van klassieke en moderne pasjes bij kindjes van het 2de leerjaar.

 

Linde

Linde Vermeulen

Op 3 jarige leeftijd zaten de danskriebels al in haar lijf. Ze volgde kleuterdans bij American jazz in Sporthal Bruultjeshoek en later volgde de kidszumba bij Aerofit. Vanaf 6 jaar volgde ze verschillende danslessen (klassiek ballet, modern, jazz, popdance) bij Dansschool Balanze. In 2012 werd ze lid van de danscompagnie. Vanaf dit schooljaar geeft ze les en wil ze zo de kinderen de eerste danspasjes moderne dans bijbrengen.

 

Melanie Leclef

Op mijn 3 jaar ben ik begonnen met wedstrijd turnen. Ik kreeg op mijn 10 jaar de danskriebels te pakken op een turnfeest. Ik ben zo beginnen dansen bij Bolero waar ik popdance, modern en klassiek volgde. Op mijn 17 jaar ben ik beginnen dansen bij BStyle.

 kheara

Kheara Hendrickx

Vanaf haar 9 jaar heeft ze haar eerste danspasjes gezet bij Bolero. Pas 4 jaar later besloot ze haar danscapaciteiten in meerdere stijlen te verwerken. Hiphop, urban, modern, klassiek, jazz, latin en nog zoveel meer werden dansstijlen die Kheara snel on der de knie had. 5 jaar geleden begon ze bij het streetdance-wedstrijdteam en 4 jaar geleden bij het Contempo-wedstrijdteam van BStyle. Verder geeft ze al 4 jaar hiphop bij Bolero en sinds dit jaar zijn we blij dat Kheara zich ook bij ons team kan vervoegen. Sinds september 2017 is ze aan de bachelor opleiding Toegepaste Economische Wetenschappen te Leuven begonnen.

 

 Karolienc

Karolien Castermans

Op 5-jarige leeftijd zette ik mijn eerste balletpasjes. Vanaf de eerste dag had ik de dansmicrobe te pakken en wanneer ik op 12-jarige leeftijd mocht starten aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen ging mijn droom in vervulling. Helaas maakte een blessure in mijn laatste jaar een einde aan die droom van ballerina te worden. Ik studeerde af in 1999 en besloot te gaan lesgeven. Hierin vond ik initieel weinig voldoening. Ik besloot mijn vleugels te spreiden, ik verhuisde naar Londen, waar ik 10 jaar lang gewoond en gewerkt heb als stewardess. Ik verdiepte mij in andere beweginsvormen, zoals yoga en pilates, ik volgde danslessen overal ter wereld maar telkens kwam ik mezelf toch weer tegen in de wereld van het Klassieke Ballet. De elegantie, sereniteit en perfectie maar ook het doorzetteingsvermogen, ontzettend harde werken zijn voor mij onmisbaar zowel op de dansvloer alsook in mijn dagelijkse leven. In 2012 keerde ik met mijn gezin terug naar België, waar ik na de geboorte van mijn 2de kindje meteen terug begon te dansen en weer ontzettend veel zin kreeg om mijn ervaring en passie met anderen te delen. Sinds 2014 geef ik Klassiek Ballet bij Dansschool Balanze.

 

 image1

Smitha Van den Acker

Begon met ballet op 5-jarige leeftijd bij dansschool Bolero. Later voegde ze daar nog modern en popdance aan toe. Op 11-jarige leeftijd begon ze te dansen bij dansschool Balanze. Hier volgde ze de lessen ballet, jazz, modern, popdance en hiphop. Op haar 15 jaar werd ze lid van het BStyle showteam. Hier danst ze nu nog steeds. Tijdens de dansjaren bij BStyle heeft ze haar in ingezet voor het streetdance wedstrijdteam BStyle Squadron. Groepslessn (pilates, zumbo, cx worx,...) volgen in de fitness is ook een hobby van Smitha. Naast al dat bewegen combineert Smitha haar job en studie. Ze werkt als paralegal consultant en volgt een opleiding sociaal en fiscaal recht.Logo balanze        Lid van:
LOGO DSV CMYK
         bezoek ons op facebook