Dansschool Balanze

Ons aanbod

 

Peuterdans

Houdt uw kind van dansen en bewegen? Laat hem/haar dan samen met u kennis maken met de basisprincipes van het dansen. Ritmegevoel, expressie en fantasie liggen aan de basis van deze les.

 

Kleuterdans

Op jonge leeftijd beginnen met dansen is heel belangrijk voor de dansante ontwikkeling van het kind. Via de fantasie van het kind werken we aan de ontplooiing van de creativiteit. Muzikaliteit, expressie en dansbeleving zijn de basisbegrippen van deze les.

 

Klassieke Dans

De techniek van het klassiek ballet vormt een ideale basis voor alle andere dansvormen. Daarom raden wij iedereen aan deze les te volgen. Vooral de leerlingen die modern en jazz volgen, vragen wij klassieke dans te volgen om zo blessures te voorkomen en sneller te groeien als danser.

 

Pointes

Dansers die voldoende technisch ontwikkeld zijn, kunnen deze les volgen. Het is een onderdeel van de klassieke ballettechnieken zorgt voor het elegante en sierlijke effect. Een ideale training voor je voeten.

 

Modern / hedendaagse Dans

Lymon, Cunningham en Graham zijn de moderne technieken waarop deze les is gebaseerd. Een breed ruimtegebruik, verschillende ritmestructuren en dynamische afwisseling zin eigen aan deze dansvorm.

 

Hip hop (Choreo Advanced)

Een dansvorm waarin energie, snelheid en coördinatie centraal staan. Je waant je in de straten van NY en the Bronx.

 

Hip hop Techniek

Tijdens deze les worden technieken zoals popping, locking, dancehall, waacking, old school,... haarfijn uitgelegd. Oefenen, oefenen, oefenen!

 

Popdance

Pittige en swingende choreografieën op popnummers van vroeger en nu. Alle remmen los en dansen maar!

 

Zang en dans

We wanen ons op de set van een musical. Zangtechnieken met bijbehorende choreografieen maken van jou een echte ster. In deze les werken wij aan ademhalings- en stemtechniek. 

 

Gym en Showelemeneten

Tijdens deze les leer je coole trics die we tijdens onze wedstrijdchoreo's kunnen gebruiken. Deze les is ook toegankelijk voor niet-wedstrijddansers.

 

Latino Workout

Dansen op swingende latin-muziek. Je hoeft geen danspasjes te onthouden want we passen het 'follow-the-leader-principe' toe. Gewoon volgen en goed zweten. Fun verzekerd. 

 

Total Body Workout

Een leuke en pittige mix van oefeningen op motiverende muziek waarbij conditie en spierversteviging worden gecombineerd. 

 

Ragga / Dancehall

Deze stijl komt overgevlogen uit Jamaica. De combinatie van snelle, explosieve bewegingen met tragere, sensuele danspassen kenmerken deze dansstijl. De jamaicaanse muziek zorgt voor een zuiders sfeertje tijdens deze les.

 

Waacking

Waack/Punk is een vorm van dans gecreeerd in de jaren '70 in LA. Kenmerkend voor deze stijl zijn de bewegingen van de armen van punt A naar punt B. Dit al dan niet al draaiend maar steeds met de ellebogen op de juiste hoogte. 

 

Modern / Jazz Volwassenen

Moderne technieken worden afgewisseld met jazzchoreografieen. Alles wordt juist uitgelegd maar de focus van deze les ligt op het dansplezier. 

Logo balanze        Lid van:
LOGO DSV CMYK
         bezoek ons op facebook